Vandring – strategisk vej og vej til strategi

Jeg har lige været en uge på vandretur. Denne gang gik turen til Costa Brava med 100 km i konstant bevægelse op og ned.
Jeg tager både privat og professionelt ud at vandre mindst 4 gange om året. Vandringen giver mig masser af stof til eftertanke. Og de ledere jeg har med får mulighed for at reflektere dybt i deres lederskab. Her er tre gode grunde til at bruge vandringen strategisk:

Kroppen

En strategi og refleksion skal være integreret i kroppen for at være autentisk. Strategier er ikke kun sproglige konstruktioner. Strategier er levet liv og handling. Vandring sætter tilstand og form på din strategi. Du lærer at gå den, og du husker den som kropslig erfaring. Dine forhindringer bliver både konkrete opmærksomheder og metaforer for, hvad du også møder i strategiarbejde – det lange seje træk.

Bevægelsen

Når man går gennem terrænet er der variationen i landskabet. Det skaber forskellige scenarier for fysisk udfordring. Op ad bakke, ned ad bakke, lige ud i lange baner, over stok og sten. Den fysiske bevægelse i tid og rum skaber en stærk indre bevægelse også. Tanker og beslutninger huskes simpelthen bedre, når man bevæger sig. Desuden går du i en langsomlig tid – så du kan nå at registrere både hvad der sker inde i og under for dig. Dit mindset flytter sig naturligt væk fra det du plejer at tænke – så selve bevægelsen fører dig ind på nye baner.

Udsynet

Når man vandrer får man det lange blik. Det betyder, at horisonten bliver lang og uendelig til tider. Du balancerer hvor du placerer din fod næste gang med at overvinde den stejle stigning for at komme frem til det slutmål, du ser i horisonten. Du lærer at tage et enkelt skridt af gangen, samtidigt med at du forstår horisontens visionære betydning. Du oplever en uforstyrrethed i dine tanker, og små tanker kæder sig sammen og danner en helhed, som du kan gå ind og ud af.

Din næste strategi

Min erfaring er, at det tager en time eller ca. 5 kilometer at komme i det stemningsleje, hvor du slipper hverdagens vertikale to do liste og kommer ind i strategiens lange horisontale blik. Du kan også overveje at tage næste strategimøde som en dagsvandring sammen med dit team. Har du brug for mere inspiration og til at gennemføre et anderledes strategiforløb så kontakt mig på her på siden. Og hold øje med en vandring til foråret.

 

Ambitionen for Art of Balance er at levere et unikt bidrag, som både udvider horisonterne og leverer nyskabende resultater.

Kontakt mig i dag, til en uforpligtende samtale.
Telefon: 29 84 58 80
Email: mail@artofbalance.dk

Artwork on this site is provided and copyrighted by Anna Korol.

Follow Anna on Instagram here

Share This